Constantenii aleg numele viitorului parc construit de Petrom in cadrul programului "Parcurile Viitorului"

Peste 200 de constanteni au participat astazi la actiunea de dialog comunitar initiata de Petrom si Primaria Constanta cu ocazia demararii lucrarilor la noul parc ce urmeaza a fi amenajat in cartierul CET - situat intre Bd. Aurel Vlaicu si strada Caraiman, in apropierea grupurilor scolare „Cooperatie” si „Dimitrie Leonida”. Viitorul parc va avea o suprafata de 15.000 metri patrati si va cuprinde spatii verzi, locuri de joaca si relaxare, terenuri de sport (tenis, ping-pong, skateboard, fotbal) si surse de energie alternativa.

La actiunea de astazi, locuitori din zona, reprezentanti ai ONG-urilor de mediu si jurnalisti din presa locala au avut ocazia sa discute cu reprezentantii Petrom si ai Primariei Constanta principalele beneficii pe care noul parc le va oferi comunitatii. In plus, constantenii au ocazia sa se inscrie ca voluntari pentru actiunile din toamna si sa dea un nume pentru viitorul parc prin completarea unui formular de implicare sau sunand in direct la Radio Constanta si votand numele preferat. Astfel, pana pe data de 12 august, membrii comunitatii locale sunt asteptati sa sune in timpul matinalului de la Radio Constanta, in intervalul 7.00-10.00, pentru a alege numele parcului. In urma apelurilor ascultatorilor, reprezentantii Petrom si ai Primariei vor anunta topul primelor trei propuneri de nume, iar acea propunere care intruneste cele mai multe voturi din partea comunitatii va iesi castigatoare.

„Petrom incurajeaza responsabilitatea sociala si implicarea comunitatii in proiectele locale. Parcul pe care impreuna cu Primaria il vom dezvolta in Constanta inseamna mai mult decat o investitie, el promoveaza o atitudine cu beneficii pentru viitor. Tocmai de aceea, dorim sa implicam locuitorii in fiecare faza a proiectului. Noi vom construi un parc acolo unde in prezent nu exista spatiu verde, unde gradul de poluare este foarte ridicat si unde exista o densitate mare de locuitori; iar locuitorii sunt invitati sa devina voluntari in activitatile de amenajare sau intretinere a parcului si sa decida singuri numele pe care parcul lor il va purta” declara Mona Nicolici, CSR Manager Petrom.

Parcul reprezinta o investitie de 580.000 euro, din care Petrom va investi peste 400.000  de euro, iar Primăria va contribui la realizarea proiectului cu lucrari în valoare de aproximativ 180.000 de euro.

Programul ”Parcurile Viitorului” a fost lansat in iunie 2007 si face parte din platforma de responsabilitate sociala „Petrom: Respect pentru Viitor”. Prin acest proiect, compania s-a implicat în viaţa comunitatilor locale din Romania pentru reabilitarea si construirea de parcuri publice. Din 2007 si pana acum, in cadrul acestui program au prins viata 5 parcuri din Romania in orasele Bucuresti („Parcul Lunca Florilor”), Moinesti („Parcul Central”), Pitesti („Expo Parc”), Ploiesti („Parcul Libertatii”) si Timisoara („Parcul Adolescentilor”). 
Parcul de la Constanta este cel de-al saselea si va fi construit de la zero, pe un teren viran dintr-o zona industriala.

Investitia Petrom in primele cinci parcuri construite este de peste 2 milioane de euro. Parcurile sunt dotate cu sisteme moderne de irigatii si surse de energie alternativa precum, celule fotovoltaice si palete eoliene. Orasele au fost alese tinand cont de nevoile comunitatilor, dar si de activitatile companiei si de numarul de angajati in aceste zone.

Pentru mai multe informatii despre proiect accesati: www.parcurileviitorului.com.


Petrom CSR
„Respect pentru Viitor” este un amplu program initiat de Petrom, la inceputul anului 2007, prin care raspundem nevoilor societatii si mediului inconjurator.
„Respect pentru Viitor” este concretizarea principiilor noastre, care stau la baza dezvoltarii durabile. Credem ca nevoile prezentului pot fi satisfacute cu respect pentru generatiile viitoare si pentru aceasta am ales sa tratam aspectele legate de mediu si cele sociale ca