Volei pe nisip langa Ateneul Roman din Bucuresti in cadrul programului "Pentru un stil de viata sanatos"

Locuitorii capitalei sunt aşteptaţi începând de astăzi, 30 iulie, şi până în data de 1 august 2009, la o partidă de volei pe nisip, pe un teren special amenajat lângă Ateneul Român. Toţi cei care vor să se bucure de vară şi să facă mişcare pentru sănătatea lor au acum ocazia să joace o partidă de volei într-un cadru inedit, chiar în centrul Bucureştiului.

Participanţii vor avea la dispoziţie, pe lângă terenul de volei şi mingi, arbitru, tricouri şi cozoroace. Intervalul orar în care se vor desfăşura partidele este dimineaţa de la 9 jumatate la 11 şi seara de la 19 la 22.

Voleiul pe nisip este o acţiune din faza a doua a „Programului pentru un stil de viaţă sănătos” şi îşi propune să promoveze mişcarea printr-o acţiune clasică, abordată într-un mod neconvenţional şi să atragă cât mai multă lume să facă mişcare, oriunde ar fi.

„Ne propunem ca prin „Programul pentru un stil de viaţă sănătos” să le oferim românilor sfaturi dar şi cadrul potrivit pentru a face o oră de mişcare în fiecare zi, participând zilele acestea la o partidă de volei pe plajă. Sperăm ca acest eveniment, care a adus mişcarea şi plaja mai aproape de Bucureşteni, să le trezească acestora apetitul pentru un stil de viaţă sănătos.” a spus Lori Vişa, purtătorul de cuvânt al „Programului pentru un stil de viaţă sănătos”.

Rezultatele studiului „Lanţul Culorilor”, realizat în prima fază a programului, au arătat că aproape 40% dintre români încearcă să aibă un stil de viaţă sănătos, cu o alimentaţie echilibrată şi mişcare în fiecare zi. În urma acestui studiu a reieşit că persoanele sub 18 ani trăiesc cel mai sănătos, urmate de persoanele cu vârste cuprinse între 55 şi 64 de ani.

În a doua fază a programului se doreşte atragerea atenţiei asupra condiţiei fizice a românilor prin acţiuni clasice, abordate într-un mod neconvenţional, tocmai pentru a scoate în evidenţa şi a demonstra că o oră de mişcare poate fi realizată în diverse moduri. Prima acţiune din această fază a campaniei, „Flash Mob-ul pentru Mişcare”, a strâns în Parcul Herăstrău din Bucureşti peste 50 de persoane care au făcut exerciţii de încălzire, au alergat, au sărit, au făcut genuflexiuni, toate pentru a promova mişcarea ca parte importantă a unui stil de viaţă sănătos.



Programul a fost lansat în 2008 când un grup de companii din industria alimentară şi a băuturilor răcoritoare, membre ale IAA, alături de CNA au început o campanie naţională de educare cu privire la un stil de viaţă sănătos, prin cele două componente ale sale: nutriţie echilibrată şi exerciţiu fizic.

Companiile susţinătoare ale „Programului pentru un stil de viaţă sănătos” sunt: Agrana România, Coca-Cola, Hochland România, Kraft Foods România, Mars România, Nestle România, Unilever South Central Europe.