MOL sustine 100 de tineri talentati in cadrul programului "Pot ajuta?"

MOL România şi Fundaţia pentru Comunitate au anunţat câştigătorii ediţiei 2009 a programului ”Pot ajuta?”.  Printre câştigători se numără Anamaria Tămîrjan, gimnastă medaliată cu bronz la jocurile olimpice de la Beijing, Vasile Alexandru Ghilea, lider în 2008 al clasamentului european de tenis şi Bernadett Bálint, cea mai bună jucătoare de tenis de masă din Europa în categoria sa. De asemenea, lista câştigătorilor îl include şi pe violonistul Francesco Ionaşcu, care a fost premiat la nenumărate concursuri naţionale şi internaţionale.

Tinerii sportivi şi artişti vor primi sponsorizări în valoare totală de 60 000 de euro. Din această sumă, 40 000 de euro sunt destinaţi sportului, beneficiari fiind 74 de câştigători din 20 de judeţe. Cei mai mulţi dintre ei provin din sfera sporturilor de contact (arte marţiale, karate, judo), dar şi din cea a înotului şi atletismului. În cadrul clasificării pe judeţe, conduc sportivii din Bucureşti, bine reprezentate fiind însă şi Hunedoara, Satu Mare, Harghita, Arad şi Prahova. Fondul de 20 000 de euro rezervat tinerilor artişti va fi împărţit între 26 de aplicanţi, cei mai mulţi dintre ei fiind muzicieni. Au mai fost declaraţi câştigători şi solicitanţi din domeniul artelor plastice, teatrului şi baletului.

”MOL se implică activ în viaţa comunităţii. Suntem alături de tinerii sportivi şi artişti care vor să-şi îmbunătăţească peformanţele. Îi încurajăm în demersul lor şi ne bucurăm de fiecare dată când cei care au obţinut sprijinul nostru, ajung să conducă în clasamentele europene la categoria lor de vârstă sau să concerteze alături de filarmonici recunoscute. Susţinând generaţia tânără, investim în viitor” - a declarat Zsolt Szalay, Country Chairman MOL România.

2009 este primul an când printre câştigători se află şi un tânăr cu rezultate deosebite la concursuri de tenis de masă paralimpic. ”Mă bucur nespus de mult că prin Vlad Alexandru Bordea putem să dăm un semnal pozitiv şi pentru această categorie. Efortul depus de tinerii sportivi cu deficienţe nu este cu nimic mai prejos decât cel al celorlaltor sportivi premiaţi” - a declarat Árpád Gazda, preşedintele Fundaţiei pentru Comunitate.

Programul MOL de promovare a talentelor s-a bucurat şi în acest an de o mare popularitate: organizatorii au înregistrat peste 300 de cereri de finanţare provenind din 29 de judeţe şi din diverse domenii ale sportului şi artelor. Câştigătorii a fost desemnaţi de două jurii de specialitate, conduse de atleta Violeta Beclea-Szekely, respectiv de organistul Erich Türk. Lista acestora este disponibilă pe site-urile www.molromania.ro  şi www.pentrucomunitate.ro

Dezvoltat la nivel regional, Programul “Pot ajuta?” este implementat cu succes de către Grupul MOL în Ungaria încă din 2005, iar în Slovacia din 2007. În cele trei ţări în care se derulează programul au fost sponsorizate peste 2100 de persoane, cu  o sumă care a depăşit 800.000 de euro. 

MOL Plc este o companie multinaţională independentă, activând în domeniul petrolului şi gazelor, lider în Europa Centrală şi de Est, cu sediul central în Budapesta. Grupul MOL derulează operaţiuni în Europa, Orientul Mijlociu, Africa şi statele membre CIS, având peste 33.000 de angajati în întreaga lume. MOL are peste 1500 benzinării în Europa Centrala şi de Sud-Est. În prezent reţeaua MOL România include 135 de benzinării.

Fundaţia Pentru Comunitate este o organizaţie non profit înfiinţată la Cluj în 2008, care sprijină activităţi în domeniul cultural, educativ, social, comunitar, sportiv şi de recreaţie. Fundaţia pune accent pe programe care se realizează prin cooperări transfrontaliere, prin parteneriate în regiunea Europei Centrale și de Est.