380 de copii beneficiari ai campaniei RBS „O săptămână în iunie”

RBS România s-a alăturat campaniei „O săptămână în iunie” iniţiată de divizia internaţională GTS Operations (GTS - Global Transaction Services) a Grupului RBS. În România această campanie şi-a propus să ajute cât mai mulţi copii defavorizaţi.

Sub motto-ul „Ajută copiii care au nevoie”, proiectul a inclus toate oraşele din ţară unde banca este prezentă. Toţi angajaţii RBS România au fost îndemnaţi să ofere o bucurie copiilor cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului prin strângerea de fonduri sau prin donarea unor jucării, cărţi sau haine.

Peste 14.000 RON şi 1.000 de kilograme de cadouri au făcut fericiţi 380 de copii cu ajutorul a 346 de angajaţi RBS România, care au dedicat acestei cauze 256 de ore de voluntariat. În fiecare oraş unde este prezentă banca, au fost selectate o organizaţie non-guvernamentală, un centru de plasament sau o altă instituţie având în grijă copii defavorizaţi, cu care s-a colaborat pentru atingerea obiectivelor campaniei. Organizaţiile partenere au fost: Şcoala Ajutătoare Arad, Fundaţia Macrina din Bucureşti, Asociaţia Trust şi Orfelinatul Ungureni din Bacău, Serviciul de Îngrijire Socială Braşov, Fundaţia Acoperământul Maicii Domnului din Cluj-Napoca, Centrul de plasament Traian din Constanţa, Centrul de recuperare şi reintegrare pentru copiii cu handicap major Noricel din Craiova, Biserica Înălţarea Domnului din Galaţi, Fundaţia Bethany din Iaşi, Fundaţia Ruhama şi Clubul Rotaract din Oradea, Asociaţia pentru copiii cu dizabilităţi psihice din Piteşti, Fundaţia Pro Vita din Ploieşti, Complexul pentru Servicii Comunitare Prichindelul din Sibiu, Programul Phare Children First din Târgu-Mureş şi Centrul Sfântul Nicolae din Timişoara.

„Angajaţii RBS România şi-au dorit să ajute copiii defavorizaţi, aflaţi în centre de plasament sau orfelinate. Pentru această campanie ne-am străduit să creăm o abordare specială în fiecare dintre oraşe. Promptitudinea cu care colegii noştri au răspuns acestei iniţiative a fost impresionantă şi a reprezentat un element crucial în reuşita acestui proiect”, a declarat Georgeta Bora, coordonator al programelor de responsabilitate socială la RBS România.

RBS România s-a concentrat în mod constant în ultimul an asupra campaniilor de caritate venind astfel în sprijinul categoriilor defavorizate. În luna decembrie a anului trecut peste 85 de angajaţi s-au implicat în activităţi de voluntariat pentru a face cadouri de Crăciun beneficiarilor organizaţiilor SOS Satele Copiilor, Samusocial şi Cărţi pentru orfani. Cu ocazia sărbătorilor de Paşti 100 de vârstnici şi 35 copii bolnavi aflaţi în grija organizaţiilor Noi Orizonturi Familia, respectiv Hospice Casa Speranţei au primit cadouri din partea a 187 de voluntari angajaţi ai băncii din întreaga ţară.