Petrom premiaza performanta la a 23-a editie a programului „Olimpicii Petrom”

Astazi, a avut loc la Hotel Ramada Plaza din Bucuresti, cea de-a 23-a Gala de premiere a programului "Olimpicii Petrom" initiat de FSLI Petrom (Federaţia Sindicatelor Libere Independente) si sustinut de Petrom. Mariana Gheorghe, CEO Petrom si Liviu Luca, Presedinte FSLI Petrom au premiat performanta a 96 de olimpici cu rezultate exceptionale la concursuri nationale si internationale din diverse domenii: sport, arta, stiinta si tehnologie, literatura, biologie etc. Pe langa diplomele de merit, olimpicii sunt rasplatiti cu premii in bani si participarea intr-o tabara de vara.  Membrii programului care obtin performante deosebite pe parcursul a 3 sau 5 ani consecutivi sunt rasplatiti cu burse lunare de studiu.

"Sunt 12 ani de activitate a programului in care peste 1.800 de copii de la clasa I si pana la ultimul an de facultate si masterat au beneficiat de premii, tabere, burse, distinctii speciale, cursuri gratuite, consiliere sau sponsorizari.  Multi copii care in urma cu 12 ani erau la gimnaziu, acum sunt studenti in marile centre universitare, obtin premii de excelenta din partea universitatilor de top, lucreaza in centre de cercetare mondiale, castiga campionate sportive nationale in SUA sau lucreaza deja in mari companii multinationale” a declarat Diana Nitescu, project manager.

Editia din 2009 vine cu o noutate prin care initiatorii programului doresc sa stimuleze performanta: Clubul VIP. Acesta este un loc deschis tuturor membrilor programului "Olimpicii Petrom" care au performante de exceptie, sunt consecventi inaltei performante si se implica in campanii de voluntariat. Membrii acestui Club au sansa sa se intalneasca in mod periodic cu specialisti in diverse domenii si sa creeze, astfel, o comunitate de performeri, atat in domeniul profesional, cat şi in cel uman.

Mai mult, incepand cu acest an, programul „Olimpicii Petrom” va promova, pe langa performanta profesionala si atitudinea responsabila fata de comunitate si mediu prin Programul de Voluntariat.

“Programul „Olimpicii Petrom” este un beneficiu pentru societatea romaneasca, dar si pentru Petrom. Ca sa ne dezvoltam intr-o maniera sustenabila avem nevoie de lideri competenti si responsabili. Spiritul civic, constiinta sociala si interesul fata de ceilalti sunt calitati care dau cu adevarat esenta performantelor noastre profesionale. Programul de Voluntariat este cadrul in care olimpicii se vor putea implica in campaniile deja existente sau vor propune noi activitati prin care isi pot aduce contributia in folosul societatii.” declara Mariana Gheorghe, CEO Petrom.

Multi dintre olimpicii inclusi in acest program studiaza sau profeseaza acum in mari centre universitare ale lumii (Harvard, Columbia University, Rutgers, Economics School of London etc). Toate aceste reusite academice si profesionale ale membrilor programului „Olimpicii Petrom” determina Petrom si FSLI Petrom sa continue sa sprijine performanta si in anii ce urmeaza.