Sonae Sierra prezinta realizarile sale inregistrate in Romania in domeniul responsabilitatii corporatiste

Strategia Sonae Sierra de Responsabilitate Corporatista (CR) continua focusul asupra imbunatatirii performantei celor 9 elemente – cheie care au impact direct asupra mediului: schimbarea climatica, apa, deseurile, utilizarea terenului, furnizorii, comunitatile si vizitatorii, angajatii, masurile de siguranta si sanatate luate in interiorul companiei. In anul 2008, Sonae Sierra a urmarit obiectivele pe termen lung, ajungand astfel sa indeplineasca 63% din target-ul propus si sa inregistreze succese remarcabile in domeniul responsabilitatii corporatiste.

In decursul anului trecut, in centrele sale comerciale din Romania, Sonae Sierra a reusit sa reduca consumul de apa la 3.4litri/vizitator.  In plus, in River Plaza din Ramnicu Valcea, Sonae Sierra a reusit sa implementeze masuri speciale de evaluare a consumului de energie. Acestea includ atat recomandari de optimizare a instalatiilor de racire, cat si de inlocuire a becurilor cu alte surse eficiente de energie alternativa. In plus, chiar in anul implementarii sistemului, birourile Sonae Sierra au reusit o rata remarcabila – de 57 % - in reciclarea materialor. De asemenea, Sonae Sierra a investit 196€ per capita in training-uri de personal si dezvoltare profesionala.

In 2009, Sonae Sierra va continua abordarea provocarilor pe care le-a intampinat in decursul anului trecut, ramanand in acelasi timp constienti de actuala situatie economica. In plus, continua politicile sale de responsabilitate corporatista, stiind ca acestea au o importanta foarte mare atat asupra indivizilor cat si asupra organizatiei, contribuind in acelasi timp la un viitor mai bun al planetei noastre