Lowe PR şi Fundaţia Ithaka susţin egalitatea de şanse pentru femei

Lowe PR a susţinut organizarea conferinţei la nivel înalt “Egalitate de Şanse pentru femei în politica românească: Obstacole şi Provocări”, desfăşurată sub egida Fundaţiei Ithaka, în parteneriat cu Fundaţia Robert Schuman, ca parte a Programului European “Women in Europe-Reaching parity” al Comisiei Europene.

S-au alăturat dezbaterii, pentru a susţine promovarea femeilor în poziţii înalte, atât în mediul politic, cât şi în mediul de afaceri: Roberta Anastase – Preşedinte al Camerei Deputaţilor, Anca Boagiu - Vicepreşedinte al Senatului României, Gabriela Creţu - Membru al Parlamentului European, Mihaela Miroiu - profesor la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative, Maria Ţoghină – Preşedinte al Societăţii Române de Radiodifuziune şi Jean Dominique Giuliani - Preşedinte al Fundaţiei Robert Schuman.

Implicarea femeilor în politică sau în mediul de afaceri, în poziţii importante, sau promovarea acestora în structurile de conducere ale statului sunt probleme care au constituit subiectul a numeroase dezbateri în ultimii ani. Cu toate acestea, reprezentarea femeilor din România în aceste sectoare rămâne în continuare una dintre cele mai scăzute din Europa.

Invitatele au luat poziţie în legătură cu această situaţie şi au îndemnat femeile din România să îndrăznească mai mult pentru a ocupa funcţii de conducere. Temele aduse în discuţie au fost: Femei în structuri elective, Femeia în Societatea Românească şi Crearea şi Dezvoltarea unei Reţele de Femei în Politică.

“Prezenţa femeilor în poziţii cheie în societate este de o necesitate indiscutabilă. România trebuie să ajungă din urmă ţările din nord-vestul Europei, acolo unde, femeile contribuie la luarea celor mai importante decizii ale statului. Lowe PR a susţinut cu entuziasm demersul Fundaţiei Ithaka de a lansa o dezbatere consistentă în jurul acestui subiect împreună cu modelele de referinţă ale femeilor din România şi va promova în continuare acest mesaj de susţinere”, a declarat Monica Botez, PR Manager Lowe PR.

Evenimentul face parte dintr-o serie de acţiuni care au loc în cinci ţări europene: Cehia, Grecia, Franţa, România şi Spania. Lucrările vor fi prezentate în toamnă la Parlamentul European în cadrul conferinţei “Women in Europe-Reaching Parity”.

Campania se va concluziona prin editarea unei broşuri informative ce va rezuma principalele mesaje enunţate de personalităţile române participante la dezbatere. Declinarea şi mesajele programului din România vor deveni astfel accesibile publicului intersat din ţări precum Franţa şi Anglia.