MOL România şi Fundaţia pentru Comunitate lansează a patra ediţie a programului "Pot ajuta?"

MOL România în parteneriat cu Fundaţia pentru Comunitate anuntă începerea programului de promovare a talentelor, “Pot ajuta?”, iniţiativă aflată în 2009 la cea de-a patra ediţie consecutivă.  Programul este naţional şi este deschis tinerilor cu vârsta cuprinsă între 8 şi 18 ani şi performanţe deosebite în sport sau artă. Aceştia pot aplica în cadrul programului în perioada 4 mai – 12 iunie. Anul acesta, MOL România va oferi 40.000 EUR pentru tinerii sportivi şi 20.000 EUR pentru tinerii artişti.

Pentru a obţine o sponsorizare în cadrul programului MOL “Pot ajuta?”, tinerii pot aplica atât individual, cât şi împreună cu echipa din care fac parte. Detaliile programului se găsesc pe site-ul www.molromania.ro sau www.pentrucomunitate.ro începând cu 4 mai.

“Am hotărât să continuăm programul “Pot ajuta?” chiar şi în aceste condiţii economice pentru că programele de responsabilitate socială şi în special sprijinirea talentelor constituie parte integrantă a strategiei noastre care urmează principiile dezvoltării durabile. Credem cu tărie în faptul că tinerii reprezintă viitorul iar investiţiile în viitor dau roade. Aşa cum în strategiile noastre de business gândim în perspectivă, credem că acelaşi principiu trebuie aplicat şi în privinţa tinerilor talentaţi, care trebuie susţinuţi în clădirea propriului viitor ”, declară Zsolt Szalay, Country Chairman MOL România. 

În cadrul primele trei ediţii au fost sprijiniţi financiar 217 de sportivi individuali, echipe, tineri artişti şi trupe artistice din toată ţara, valoarea sponsorizărilor acordate până acum fiind de140.000 de euro.

”Fundatia Pentru Comunitate a fost înfiinţat întocmai cu scopul de a sprijini tinerii talentaţi, de a oferi ajutor în derularea programelor culturale iar colaborarea cu MOL România pentru acest program ne ajută în îndeplinirea acestor obiective. Sperăm ca prin această colaborare să avem posibilitatea de a da o mână de ajutor unor tineri excepţionali atât în sport, cât şi în artă”, declară Árpád Gazda, președintele Fundației Pentru Comunitate.

Anul acesta, aplicaţiile vor fi selectate de două jurii de specialitate, pentru sport şi respectiv artă. Preşedintele juriul de sport este Violeta Beclea-Szekely, fostă campioană la atletism, doctor în sport, iar pentru cel de artă organistul Erich Türk, doctor în muzică.

Programul “Pot ajuta?” este aplicat la nivel regional, fiind implementat cu succes de către Grupul MOL în Ungaria încă din 2005, iar în Slovacia din 2007. La nivel de Grup, în cele trei ţări în care se derulează programul au fost sponsorizate peste 2100 de persoane iar suma totală alocată de MOL Grup a depăşit 800.000 de euro. 

MOL România este o companie petrolieră de retail, parte a Grupului MOL, cea mai mare companie integrată de petrol şi gaze din Europa Centrala şi de Est. Având 15.000 de angajati, compania îşi desfăşoară activitatea în Europa, Orientul Mijlociu, Africa şi ţările CSI. MOL deţine trei rafinării în Ungaria, Slovacia şi Italia.