CEZ Vânzare lansează „Biblioteca de energie” cu audiobook-ul colectiv „Luminița, mon amour”

În urma campaniei „Transformă hârtia în energie”, CEZ Vânzare a lansat o platformă care pune la dispoziția persoanelor cu deficiențe de vedere o întreagă colecție de audiobookuri din literatura națională și universală. Prima carte încărcată în noua bibliotecă online a fost „Luminița, mon amour”, Cezar Paul-Bădescu – audiobookul colectiv înregistrat de angajații Grupului CEZ în România.

Prin intermediul „Bibliotecii de energie” (www.bibliotecadeenergie.ro) cele aproape 103.000 de persoane cu deficiențe de vedere din țara noastră se pot bucura de o întreagă colecție de audiobookuri din literatura națională și universală. Accesul în biblioteca online dezvoltată în parteneriat cu Audio Librăria, prima librărie de cărți audio disponibilă pe tabletă și smartphone cu sistem de operare Android și iOS din România, se face pe baza unui nume de utilizator și a unei parole generate în baza certificatului de handicap.

Primul audiobook încărcat pe www.bibliotecadeenergie.ro a fost romanul scriitorului Cezar Paul-Bădescu, „Luminița, mon amour”, înregistrat de angajații Grupului CEZ. În prima parte a acestui an, un studio de înregistrare mobil a poposit în sediile din București, Pitești, Craiova, Târgu Jiu și Drobeta Turnu Severin, iar lectura celor aproape 60 de angajați CEZ a fost completată de cea a autorului, prezent în fiecare oraș pentru întâlnirea cu oamenii din companie.

Ideea de a deschide o bibliotecă online dedicată nevăzătorilor a luat naștere la sfârșitul anului trecut, când furnizorul de energie CEZ Vânzare și-a îndemnat toți abonații să renunțe la facturile clasice pentru cele în variantă electronică. Pentru fiecare nou abonat la efactura CEZ Vânzare, compania a donat câte 1 leu în scopul facilitării accesului la cultură al persoanelor pentru care „lumina” nu reprezintă mai mult decât un cuvânt: persoanele cu deficiențe de vedere din România. Finalizarea acestui site reprezintă o primă etapă a unui program de CSR la care au contribuit și clienții CEZ Vânzare care și-au activat efactura.

Grupul CEZ în România va susține în continuare dezvoltarea acestei platforme. CEZ Vânzare, ca parte a Grupului CEZ, îi încurajează pe clienți să opteze pentru factura electronică și să renunțe la cea pe hârtie, precum și să plătească online utilitățile, ca parte a unei abordări SMART a relației dintre companie și clienții săi.

Astăzi, în România sunt înregistrate, conform statisticilor Autorității Naționale pentru Persoanele cu Dizabilități, aproximativ 103.000 de persoane cu deficiențe de vedere, dintre care 54.000 cu deficiențe grave. Numai în județele în care activează CEZ, respectiv Argeș, Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Teleorman și Vâlcea, trăiesc aproximativ 17.100 de persoane cu deficiențe vizuale (grave, accentuate sau medii). Pentru consumatorii cu deficiențe de vedere, CEZ Vânzare va posta pe site-ul cezinfo.ro o serie de tutoriale pentru abonarea la efactura.