Autostrada Transilvania promoveaza prevederea 2% in randul angajatilor

Proiectul Autostrada Transilvania sustine si promoveaza prevederea “2%” in randul celor 1.400 angajati care lucreaza in acest moment in cadrul Proiectului. Este cel de-al patrulea an consecutiv in care Autostrada Transilvania initiaza o serie de actiuni menite sa furnizeze informatiile necesare in legatura cu prevederea “2%”, sa stimuleze aplicarea ei si sa ofere angajatilor asistenta in completarea formularelor. Angajatii vor primi informatii despre prevederea “2%” din Codul Fiscal prin intermediul buletinului de informare interna iar echipa din departamentul de Relatii cu Comunitatea va  fi pregatita sa raspunda oricaror intrebari referitoare la procedurile de lucru si completarea formularelor.

“Implicarea in comunitate este foarte importanta pentru noi, iar campania “2%” ne da posibilitatea sa extindem aceasta preocupare la nivelul fiecarui angajat. Cel mai important este sa constientizeze ca prin contributia lor, si fara a plati nimic suplimentar, au optiunea de a directiona o parte din impozitul lor pe venitul din 2008 datorat statului catre o organizatie non guvernamentala (asociatie sau fundatie). In acest fel intentionam sa dezvoltam si preocupari specifice: mediu, educatie, sanatate, etc”, a declarat Bogdan Sgarcitu, Director de Comunicare al proiectului Autostrada Transilvania.

Sustinerea mecanismului “2%” face parte din programele de implicare in Comunitate ale Autostrazii Transilvania, intre care cele de Educatie Financiara si Dezvoltarea Abilitatilor Antreprenoriale, Centre de Dezvoltare Comunitara, Siguranta Rutiera si Casuta lui Mos Craciun s-au dovedit a fi cele mai de succes.


Proiectul Autostrada Transilvania este cel mai mare proiect de infrastructură din Europa. Cu o lungime de 415 km, pe patru benzi, autostrada porneşte din centrul României, de la nord-vest de Braşov, ajungând la graniţa cu Ungaria lângă Oradea, în câmpia Crişanei. Autostrada va lega oraşe precum Braşov, Făgăraş, Sighişoara, Târgu Mureş, Cluj-Napoca, Zalău şi Oradea. Beneficiarul acestui proiect de infrastructură este Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR). Autostrada este construită de către compania americană Bechtel International, Inc. împreună cu partenerul său din regiune, compania Enka Insaat ve Sanayi A.S din Turcia.