Petrom ii provoaca pe elevi la cel mai mare concurs national eco-civic!

Petrom lanseaza prima etapa a programului de responsabilitate sociala “Tara lui Andrei punct ro”, cu un amplu concurs national pe teme eco-civice, adresat elevilor din cele 11.500 de scoli generale din Romania.

“Tara lui Andrei punct ro” este un program complex care contine mai multe sub-programe ce vor fi lansate pe parcursul acestui an: o sectiune de informare, educare si comunicare interactiva dedicata publicului larg, un amplu program pentru angajatii Petrom, precum si “Scoala lui Andrei”, o competitie pe teme eco-civice pentru elevii claselor I-VIII.

"In Romania exista oameni carora le pasa de ce se intampla in jurul lor. Oameni care se implica si care au idei ce ar putea schimba in bine lumea in care traim. “Tara lui Andrei” a fost creata ca loc de intalnire si interactiune a acestor oameni, astfel incat ideile si energiile lor sa prinda contur in Romania reala. Primii care se pot bucura de acest spatiu sunt elevii si profesorii din scolile generale. Vor urma angajatii Petrom si apoi toti locuitorii acestei tari, pentru ca pas cu pas, Romania curata si frumoasa din sufletul fiecaruia dintre noi sa poata deveni tara noastra si in realitate”, declara Mona Nicolici, CSR Manager, Deputy Spokesperson Petrom. 

”Scoala lui Andrei”, cel mai amplu concurs national pe teme eco-civice este locul de intalnire pentru elevii din clasele I- VIII si profesorii lor, dornici sa protejeze mediul si comunitatea in care traiesc. Ei se pot implica intr-o competitie de proiecte, pentru o Romanie mai buna si mai curata.  Echipele care se inscriu in competitia ce va avea loc intre 22 aprilie - 1 iunie 2009  pot reuni intre 15 si 35 de membri, cu varste intre 6- 14 ani. Fiecare echipa trebuie coordonata de un cadru didactic.

Concursul este impartit in 2 etape:
1) Prima etepa, 22 aprilie - 15 mai 2009
Elevii vor acumula cunostinte teoretice si fiecare echipa va putea lucra saptamanal pe marginea unei teme: de la reciclare si protectia mediului inconjurator, pana la comunicare si leadership. Proiectele vor fi votate de catre vizitatorii site-ului www.taraluiandrei.ro, iar grupurile cu cele mai multe voturi se califica mai departe.
2) Etapa a doua a competitiei se va derula intre 18 mai – 1 iunie 2009 si se bazeaza pe inscrierea de proiecte concrete. Acestea trebuie sa raspunda nevoilor comunitatilor locale si sa ii implice pe reprezentantii ei ca voluntari. Proiectele vor fi analizate si evaluate de catre un juriu format din reprezentanti Petrom, ai societatii civile, jurnalisti, lideri de opinie si un reprezentant al Ministerului Educatiei.

Castigatorii vor fi anuntati pe 8 iunie. Premiul I va consta in participarea echipei la Tabara “Tara lui Andrei” organizata de Petrom in vara aceasta in statiunea Durau in judetul Neamt. De asemenea, proiectul propus de elevi va primi finantare de 10.000 de euro. Scoala castigatoare va mai primi becuri economice necesare pentru un an de zile , iar curtea va fi reamenajata.
Pentru locurile II si III , Petrom va oferi premii constand in rechizite si biciclete pentru elevi, iar profesorii coordonatori ai echipelor castigatoare vor fi recompensati cu laptop- uri.

Toate scolile generale din Romania - 11.500 de scoli - au fost invitate sa se inscrie in concurs. In paralel, acestea vor fi supuse primului audit energetic national, initiat de Petrom impreuna cu Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania. Aceasta va reprezenta baza unui program amplu de supraveghere energetica la nivel national.


Petrom CSR
„Respect pentru Viitor” este un amplu program initiat de Petrom, la inceputul anului 2007, prin care raspundem nevoilor societatii si mediului inconjurator.
„Respect pentru Viitor” este concretizarea principiilor noastre, care stau la baza dezvoltarii durabile. Credem ca nevoile prezentului pot fi satisfacute cu respect pentru generatiile viitoare si pentru aceasta am ales sa tratam aspectele legate de mediu si cele sociale ca parte integranta a conduitei noastre de business.