Lowe PR comunică Parlamentul European către tineri

Peste 1000 de tineri aflaţi înaintea primului vot european au intrat în „maratonul deciziilor”

Sub sloganul ”Tu decizi!”, elevi şi studenţi din principalele oraşe ale ţării au umplut amfiteatrele în cadrul forumurilor de discuţii “Your First European Elections Vote” – Primul tău vot european, organizate de EPIO (European Parliament Information Office) & Lowe PR.

Din 2 aprilie şi până în prezent peste 1000 de tineri din 7 oraşe importante ale ţării (Bacău, Galaţi, Târgu Mureş, Arad, Piteşti, Bucureşti, Craiova,) au venit la dezbaterile din cadrul forumurilor.

„Tinerii s-au înghesuit efectiv să participe la discuţii, iar dacă înaintea primei întâlniri aveam emoţii şi eram sceptici cu privire la nivelul de implicare al acestora, toate evenimentele ne-au dovedit un singur lucru: tinerii români au decis să fie europeni! Am avut o participare de peste 1000 de elevi şi studenţi în cele 7 oraşe parcurse până acum” declară Hortensia Năstase – Managing Director Lowe PR.

Acţiunea este practic o campanie în campanie, atât prin proporţii, cât şi prin diferenţiatori de tip target, mecanisme, implementare;

Programul se adresează exclusiv tinerilor, în special nişei primilor votanţi, şi are ca obiectiv formarea acestora într-un spirit nou, de care niciuna dintre generaţiile anterioare nu a beneficiat.
Tinerii vin la întâlniri pentru a interacţiona cu autorităţi europene specializate, pentru a se informa şi a-şi spune punctul de vedere înainte de ziua votului european, din 7 iunie 2009.

Mecanismul de abordare a fost conceput cu mare atenţie, astfel încât să fie generator de dezbatere şi implicare. În faţa tinerilor se află la aceste evenimente reprezentanţi ai Parlamentului European şi ai Comisiei Europene

Accesul tinerilor la întâlniri este liber ele fiind precedate de o serie de anunţuri targetate prin intermediul instituţiilor de învăţământ.