Fundatia Vodafone Romania a donat Spitalului „Victor Babes" din Timisoara aparatura medicala de ultima generatie

Fundatia Vodafone Romania a donat Spitalului Clinic de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie „Victor Babes” din Timisoara patru echipamente medicale de ultima generatie, necesare in laboratorul de microbiologie al institutiei, in valoare de 112.000 de Euro. Proiectul face parte din campania „Dreptul la SPITAL”, initiata de Fundatia de Ajutor Medical Profilaxis, in anul 2007.


Laboratorul spitalului a fost dotat la standarde europene cu un aparat automat de bacteriologie, un analizator de hematologie si doua incubatoare necesare pentru mediile de cultura. Spitalului „Victor Babes” are posbilitatea, folosind aceste echipamente,  sa ofere cele mai bune servicii medicale in diagnosticarea si terapia bolilor infectioase, inclusiv a infectiei HIV si a hepatitelor acute si cronice. 

„Prin aceasta donatie, continuam angajamentul Fundatiei Vodafone Romania, de a fi cat mai aproape de nevoile comunitatii si de a sustine sistemul medical romanesc. Ne bucuram ca putem sa contribuim la imbunatatirea  metodelor de investigatie si diagnosticare intr-unul dintre cele mai importante spitale din partea de vest a tarii. In ultimii trei ani, Fundatia Vodafone Romania a sustinut, numai in judetul Timis, proiecte din domeniul sanatatii, pentru prevenirea abandonului familial si pentru ajutorarea persoanelor cu nevoi speciale in valoare totala de 730.000 de Euro”, a spus Liliana Solomon, Presedinta Fundatia Vodafone.

„Spitalul Victor Babes este Centru metodologic si Spital Clinic de referinta pentru bolile infectioase atat pentru judetul Timis, cat si pentru judetele invecinate - Arad, Hunedoara, Caras-Severin si Mehedinti. Echipamentele donate de Fundatia Vodafone vor ajuta la efectuarea a 180.000 de investigatii si analize bacteriologice, hematologice si imunologice anual,  pentru cei peste 14.000 de pacienti care trec pragul acestui spital  in fiecare an”, a spus dr. Virgil Musta, presedintele Fundatiei Profilaxis.

Fundatia Vodafone Romania a acordat, in ultimii doi ani, fonduri de peste 1.000.000 de Euro pentru sustinerea programelor de asistenta medicala la nivel national, care au inclus si investitii in aparatura medicala - cardiotocografe, monitoare pentru functii vitale, ecografe si incubatoare performante - pentru spitale din Bucuresti si din tara. 
In judetul Timis, Fundatia Vodafone Romania deruleaza, incepand cu anul 2007, alaturi Fundatia de Ajutor Medical Profilaxis, proiectul „Dreptul la SPITAL - Sanatate, Profesionalism, Ingrijire, Tratament, Atentie, Longevitate” care are ca scop cresterea calitatii serviciilor medicale din spitalele locale.
In anul 2008, Fundatia Vodafone Romania  a alocat 3,5 milioane de Euro pentru programe sociale care ofera acces la educatie copiilor din familii defavorizate, proiecte in domeniul sanatatii, programe pentru prevenirea abandonului familial, pentru ajutorarea persoanelor varstnice si a persoanelor cu nevoi speciale.

Fundatia Vodafone Romania este o organizatie non-guvernamentala romaneasca cu statut caritabil, distincta de operatiunile comerciale ale companiei. Activitatea Fundatiei Vodafone Romania este finantata de catre Vodafone Romania S.A., printr-un buget anual. In plus, angajatii Vodafone Romania contribuie voluntar, prin donatii lunare din salariu, la care se adauga donatii anuale din partea Fundatiei Grupului Vodafone. De la infiintarea sa, in urma cu 10 ani, Fundatia Vodafone Romania a investit 7,5 milioane de Euro, in sute de programe de caritate si asistenta sociala.

Fundatia de Ajutor Medical Profilaxis este o organizatie neguvernamentala infiintata in Timisoara in 1997. Obiectivul fundatiei este cresterea calitatii vietii copiilor, adultilor si varstnicilor, prin initierea si dezvoltarea unor servicii medicale sociale si educative de calitate.  In ultimii doi ani, Fundatia de Ajutor Medical Profilaxis, pe langa proiectul Dreptul la SPITAL, a derulat campanii de educatie pentru sanatate si a sustinut organizarea unor seminarii si conferinte cu teme medicale si sociale.