19042024

Back Eşti aici:Home News PR News: Tendinte si Cercetari Facebook îşi pierde popularitatea printre userii germani

Facebook îşi pierde popularitatea printre userii germani

Pin It

mark-zuckerbergLiderul reţelelor sociale Facebook nu a evitat nici o gafă până în prezent pentru a-şi pierde popularitatea în rândul userilor germani. Scandalurile continue i-au zgâriat imaginea. Mai nou, funcţia de recunoaştere facială a stârnit un nou val de valori negative. După cum arată cercetătorii de piaţă de la YouGov, se prefigurează şi mai multe pierderi de imagine.

Cert este că germanii privesc gigantul de socializare din ce în ce mai sceptici. Imaginea negativă a platformei se reflectă şi asupra firmelor germane care utilizează deja Facebook sau care intenţionau să utilizeze această platformă în viitor.

"Momentan este o modă să fii prezent pe această platformă pentru exhibiţionişti. Pe baza tratării neglijente a datelor utilizatorilor este însă doar o problemă de timp până când această modă va dispărea", declară enervat un antreprenor pentru pressetext referitor la Facebook. În mod paradoxal, portalul online are zilnic tot mai mulţi utilizatori, în ciuda părerii critice a germanilor.

Campania de denigrare împotriva Google aruncase deja cu puţine săptămâni în urmă din nou o lumină proastă asupra concernului. Facebook a angajat o agenţie de PR, pentru a produce ştiri negative despre gigantul în tehnologie. Conform YouGov valorile de imagine au scăzut şi mai mult. După ce a devenit cunoscută funcţia de recunoaştere facială, valorile se află pe o scală de la minus 100 la plus 100 cu o valoare de minus 7 puncte în domeniul negativ - şi continuă să scadă. Chiar dacă şi alte mărci din domeniul online ca de exemplu Google sau Amazon îşi permit greşeli sau scandaluri, acestea ating în medie o valoare de imagine de 80 de puncte, ceea ce reflectă o imagine mult mai bună comparativ cu Facebook.



Sursa: pressetext, 14 Iunie 2011. Copyright PR Romania pentru versiunea în limba română. Reprodus cu acordul redacţiei germane pressetext.

Pin It

Parteneri

   BT Logo Aliniat Central               logo SMP