"Ziua tăcerii" sau ziua în care lumea întreagă a tăcut pentru ca vocea LOR să fie auzită

Pe data de 1 noiembrie, organizatorii campaniei "Communication Shutdown" au propus o "zi a tăcerii" în care lumea nu a comunicat pe Facebook si Twitter pentru ca vocea persoanelor cu autism să se facă auzită. "Communication Shutdown" reprezintă o iniţiativă globală cu scopul strângerii de fonduri şi conştientizării problemelor de comunicare pe care le întâmpină zi de zi persoanele cu autism.
Organizatorii campaniei "Communication Shutdown" i-au invitat pe data de 1 noiembrie pe utilizatorii de Facebook sau Twitter din lumea întreagă să stopeze comunicarea pe conturile lor. În felul acesta, pentru o zi, s-a transmis un mesaj de solidaritate faţă de persoanele autism.

Autism România, membră a organizaţiei Autism Europe, implicată în campanie pentru România, a fost susţinută prin "ne-comunicare" de nume importante precum Alexa Profir, Claudiu Gabriel, Oana Popa - manager Mes quins, Razvan Cliza, Horia Traian, Cristian Stan, Ana Rizescu, Dragoş Bucur, Club A, Alin Zainescu, George Zafiu, Orlando Nicoară, Marius Pahomi, Liliana Adăscăliţei, Mădălina Mitoiu, Academia Caţavencu, Mika Pană, Lume bună, Cosmopolitan, Părinţi.com, Miresici.ro, Camelia Csiki, MŢR, MNIR, George Dumitrescu, Chinezu, Manafu şi Doru Panaitescu.

Un overview al campaniei ne arătă că la data de 2 noiembrie au fost 80 menţionări online pe site-uri şi bloguri, 204 articole pe facebook, 103 articole pe twitter, 341 aprecieri şi 32 articole cu referiri la AUTISM ROMANIA.

Demersurile asociatiei nu se vor opri aici. "Communication Shutdown" reprezintă doar primul un prim pas făcut în eforturile de conştientizare asupra problematicii autismului. Acţiunile în acest sens vor continua cu o nouă campanie de strângere de fonduri necesare deschiderii primului centrului multifuncţional pentru tinerii cu autism. Vom reveni în curînd cu mai multe detalii despre această campanie care se va desfăşura prin sms.

Autism Romania mulţumeşte tuturor celor care s-au implicat şi au ajutat prin "tăcerea" lor ca, timp de o zi, vocea persoanelor cu autism să fie mai puternică decât freamătul reţelelor sociale. De asemenea, asociaţia îşi exprimă mulţumirile faţă de toţi cei care prin donaţiile lor au mai pus încă o piatră la temelia primului centru multifuncţional pentru tinerii cu autism. Până la această dată nu s-a strâns o sumă mare, posibil si ca urmare a unei reţineri pe care o au românii faţă de tranzacţiile online, dar ne bucurăm că am reuşit, prin această campanie, să atragem din nou atenţia asupra autismului. Se mai pot face donaţii în continuare până la data de 8 noiembrie, prin sistemul Pay Pal, accesând link-ul: https://communicationshutdown.org/?view=donate-form.