Maine va fi anuntata data oficiala de lansare a filmului “Eu cand vreau sa fluier, fluier” in regia lui Florin Serban

Marti, 23 februarie 2010, ora 12, la Hotel MARSHAL, strada Emanoil Bacaloglu, nr.2, are loc conferinta de presa in care va fi anuntata data oficiala de lansare a filmului “Eu cand vreau sa fluier, fluier” in regia lui Florin Serban, in cinematografele din Romania. In cadrul aceleiasi conferinte, vor fi lansate oficial afisul si trailerul filmului.

Filmul “Eu cand vreau sa fluier, fluier” a obtinut doua premii foarte importante in cadrul Festivalului International de Film de la Berlin: Marele Premiu al Juriului (Ursul de Argint) si Premiul Alfred Bauer oferit de juriu pentru “o opera cinematografica inovatoare”.

In cadrul ceremoniei de decernare a premiilor de sambata 20 februarie, Marele Premiu al Juriului i-a fost inmanat lui Florin Serban de actrita Renee Zelwegger, membra a juriului international, care dupa festivitate le-a declarat actorilor si regizorului ca “Eu cand vreau sa fluier,fluier” este filmul ei preferat din competitie. Presedintele juriului, regizorul german Werner Herzog, a afirmat ca a simtit nevoia sa “puna un semn de exclamare pe Ursul de Argint” si i-a oferit lui Florin Serban si premiul Alfred Bauer – premiu denumit astfel in memoria fondatorului festivalului

“Eu cand vreau sa fluier, fluier” este primul film romanesc aflat in competitia oficiala a Festivalului de Film de la Berlin, dupa 17 ani. Filmul a fost bine primit de presa internationala inca de la premiera care a avut loc pe 13 februarie la Berlin.

Regizorul Florin Serban, actorii George Pistereanu si Ada Condeescu si producatorii filmului Catalin Mitulescu si Daniel Mitulescu, vor fi prezenti  la Hotel Marshal pentru a raspunde la intrebari si pentru a prezenta cele doua premii obtinute la Festivalul International de Film de la Berlin.

“Eu cand vreau sa fluier, fluier” este un thriller cu elemente de dragoste care spune povestea lui Silviu (George Pistereanu). Dupa patru ani petrecuti intr-un penitenciar pe malul Dunarii, Silviu a avansat in ierarhia de dormitor, devenind Jupan. Cu doua saptamani inainte de eliberare, primeste o vizita neasteptata. El afla ca mama lui s-a intors acasa dupa mult timp din Italia si vrea sa il ia pe fratele lui mai mic. Silviu are cinci zile sa gaseasca o solutie. Cele cinci zile devin o eternitate cand Silviu se indragosteste de o studenta frumoasa la Sociologie, Ana (Ada Condeescu), venita in practica la penitenciar. Coplesit de emotii si presat de timp, Silviu inchide ochii… Libertatea, vantul, drumul, primul sarut. Din acest moment i se poate intampla orice.

Mai multe informatii despre film, puteti gasi pe site-ul oficial al filmului vreausafluier.ro