«Eu cand vreau sa fluier, fluier » sambata, pe covorul rosu

george-_filmIn primul weekend al Festivalului International de Film de la Berlin, pe data de 13 februarie, va avea loc premiera mondiala a filmului « Eu cand vreau sa fluier, fluier ». « Prima proiectie va fi pentru mine cea mai importanta si emotiile mele intr-acolo se indreapta. Public adevarat, intr-o sala adevarata, pentru prima data. Nimic nu se compara cu asta.» declara regizorul filmului, Florin Serban, care va fi prezent in cadrul Festivalului, alaturi de echipa romana printre care se numera actorii George Pistereanu, Ada Condeescu, Clara Voda si producatorii Catalin si Daniel Mitulescu.
Echipa filmului va fi prezenta pe covorul rosul sambata la ora 16.30.

Proiectia de gala a Fluierului va fi urmata de premiera mondiala a filmului « Shutter Island ».

Aflat pentru prima data prezent pe covorul rosu, George Pistereanu declara : « Mergand  pe acest covor rosu, atat de mediatizat este important. Totusi, faptul ca acolo vor fi nume mari ale cinematografiei mondiale imi sporeste increderea ca totul va merge perfect. »

«Faptul ca voi fi prezenta la festival inseamna ca munca mea, pasiunea si devotamentul pe care le-am implicat in acest film au fost simtite si intelese, iar pentru asta sunt un om fericit » declara actrita Ada Condeescu.

Sarbatorind anul acesta 60 de ani de la prima editie, festivalul va gazdui cineasti precum regizorul Werner Herzog, presedinte al juriului Competitiei Oficiale si actrita Renee Zellweger. Printre alte personalitati prezente in festival se numara Leonardo DiCaprio, Penelope Cruz, Daniel Day Lewis si Marrion Cotillard, ale caror filme vor fi prezente in program.

« Eu cand vreau sa fluier, fluier », selectionat in Competitia Oficiala, va participa, la cererea organizatorilor, si in cadrul  programului «Generation », sectiunea de film pentru copii si adolescenti a festivalului.

Casa de productie Strada Film nu se afla pentru prima data intr-un festival mare, producand filme precum Ryna (18 premii la festivaluri internationale si peste 30 de selectii), « Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii” de Catalin Mitulescu (Premiul de interpretare feminina Un Certain Regard – Cannes 2006) si scurtmetrajul « O zi buna de plaja » in regia lui Bogdan Mustata,  castigator al Ursului de Aur de la Berlin pentru cel mai bun scurtmetraj in 2008.

Odata cu plecarea la Berlin, Strada Film lanseaza trailerul si site-ul oficial al filmului, www.vreausafluier.ro.

Decernarea premiilor va avea loc pe data de 20 februarie.
Mai multe informatii legate de festival pot fi gasite pe site-ul oficial: www.berlinale.de .

"E deja greu de gasit bilete pentru proiectiile filmului nostru. Asta ma face sa fiu increzator si fericit." declara Daniel Mitulescu, producator al filmului.