28032024

Back Eşti aici:Home News Comunicate de presa Patru ani de educatie financiara prin parteneriatul Raiffeisen Bank si JA Romania

Patru ani de educatie financiara prin parteneriatul Raiffeisen Bank si JA Romania

Pin It

Educatia financiara a copiilor este un proces de durata care presupune continuitate si perseverenta. Raiffeisen Bank a decis in 2012 sa sustina initiativa Junior Achievement de a derula un program national de educatie financiara pentru elevii din ciclu primar.  

Astfel, in fiecare an scolar, elevii beneficiaza de activitati learning by doing, dar si de interactiuni cu profesionisti din domeniul bancar, de la care afla, pe intelesul lor, primele notiuni financiare.

De la an la an, programul a fost extins catre noi grupe de copii si activitati introduse gradual, adaptate fiecarei clase, de la pregatitoare la clasa a IV-a. Pe durata anului scolar 2015-2016, 4500 de elevi din ciclul primar din 100 de institutii de invatamant au parcurs programele de educatie financiara.

„Programul este o experienta inedita pentru copii si parinti. Copiii invata ca banii sunt resurse materiale obtinute in procesul muncii, ca sunt folositi pentru asigurarea traiului, ca banii nu se risipesc, ci trebuie folositi responsabil, economisiti sau reinvestiti” - Aurelia Berusca – profesor invatamant primar, Scoala Gimnaziala Nr. 3 „Nicolae Titulescu” Bucuresti.

Participarea in acest program este gratuita si toate clasele inscrise primesc un kit cu materiale educationale pentru elevi si invatator, precum si o serie de materiale auxiliare atractive, care ii motiveaza pe cei mici sa fie activi si sa parcurga lectiile cu placere.  Pe masura ce dobandesc primele notiuni financiare, elevii acumuleaza puncte prin parcurgerea activitatilor prevazute si intra in “Clubul copiilor harnici si chibzuiti”.

Fiecare modul include o componenta educationala si pentru parinti. Prin intermediul unui chestionar, acestia pot evalua cat de mult ating aspecte legate de administrarea banilor in discutiile cotidiene cu copiii lor si gasesc sugestii de subiecte pe care le pot aborda cu copii lor in functie de varstra, cum ar fi: De unde vin banii? sau Ce inseamna un copil chibzuit si cum poate fi recompensat.

In completare, JA Romania cu suportul Raiffeisen Bank implementeaza si programul educational ABCdar bancar destinat elevilor cu varste cuprinse intre 15 si 19 ani, pe care ii pregateste pentru o viata activa si independenta financiar. In acest an scolar, peste 1500 de elevi de liceu au beneficiat de acest program.

Procesul educational a fost sprijinit direct de voluntari, consultanti de la Raiffeisen Bank.

Pin It

Parteneri

   BT Logo Aliniat Central               logo SMP