Raiffeisen Bank România face trecerea la Google

Raiffeisen Bank inițiază transformarea digitală ca răspuns la nevoile în schimbare ale clienților săi. Pentru a răspunde acestora într-un nou mod, banca a decis să înceapă procesul de schimbare din interior, îmbunătățind modul în care angajații săi comunică și colaborează. Primul pas al acestei inițiative a fost acela de a utiliza Google Apps for Work ca soluție e-mail, de stocare și partajare a documentelor, împreună cu introducerea unei noi rețele sociale și îmbunătățirea accesului de pe telefonul mobil prin intermediul Android for Work. Raiffeisen Bank este prima bancă românească care trece la Google.

Nevoile clienților băncilor au evoluat semnificativ în ultimii ani: un procent semnificativ dintre aceștia folosesc laptopuri sau dispozitive mobile pentru a-și accesa conturile de oriunde, oricând. În același timp, așteptările lor de la bănci sunt ca acestea să fie mai flexibile în ceea ce privește comunicarea, răspunsul la solicitări sau oferta de produse și servicii. Utilizarea Google Apps for Work le permite angajaților Raiffeisen să colaboreze în timp real la realizarea unor documente, să împărtășească bune practici și să comunice mai eficient. Iar Android for Work le permite să fie și mai productivi prin intermediul telefonului mobil.

Google Apps for Work este o suită de instrumente de colaborare în cloud, care include Gmail, Google Drive, Google Hangouts, Google Calendar, Google Docs, precum și rețeaua enterprise  de socializare Google+. Toate mesajele e-mail, întâlnirile din calendar, documentele și multe alte informații create în Google Apps sunt foarte ușor accesibile prin intermediul oricărui computer sau device mobil acceptat.

“Trecerea la Google Apps este un pas către transformarea noastră digitală, scopul fiind acela de a schimba modul în care angajații Raiffeisen Bank lucrează și își sprijină clienții.”, a declarat Carl Rossey, Vicepreședinte Operațiuni și IT, Raiffeisen Bank. “Am convingerea că introducerea noilor instrumente colaborative ne va ajuta să accesam mai rapid informațiile, să împărtășim cunoștinte și să facem trecerea de la cooperare la colaborare.”

Implementarea Google Apps for Work pentru toți cei peste 5.400 de angajați ai Raiffeisen Bank a durat doar 90 de zile și s-a realizat cu ajutorul Netmail, Google for Work Premier Partner. “Pentru noi a fost o plăcere să colaborăm cu un client atât de dedicat cum este Raiffeisen Bank România,” a spus Bohuslav Dohnal, CEO Netmail. “Managementul Raiffeisen a explicat cu claritate nevoia companiei de a se transforma, iar sprijinul lor susținut și comunicarea permanentă cu angajații au contribuit decisiv la succesul implementării Google Apps.”

"O caracteristică importantă a Google Apps for Work se referă la capacitatea acestor aplicații de a conecta oameni și tehnologii." a adaugat Boris Georgiev, Head of Google for Work - CEE, Russia & CIS. "Astfel de tehnologii susțin schimbarea culturii organizaționale prin intermediul colaborării și al experiențelor digitale plăcute pentru clienți și angajați. "

“Raiffeisen Bank este un brand important pe piața financiară din România și ne bucurăm că avem ocazia de a colabora.”, a adăugat Dan Bulucea, Country Manager, Google România. “Faptul că banca a făcut trecerea la Google demonstrează că Google Apps for Work și Android for Work sunt instrumentele perfecte pentru companiile mari.”

Raiffeisen Bank S.A. este o bancă universală care deservește aproximativ 2 milioane de clienți persoane fizice, 100.000 IMM-uri și 7.800 de companii. La mijlocul anului 2015, rețeaua Raiffeisen Bank număra peste 500 de unități, peste 1.100 de ATM-uri și aproximativ 13.400 de EPOS-uri.


Despre Alphabet Inc.
Larry Page si Sergey Brin au fondat Google in 1998. De atunci, compania a crescut la peste 50.000 de angajati la nivel global, oferind o gama larga de produse si platforme populare precum Search, Maps, Ads, Gmail, Android, Chrome si YouTube. In octombrie 2015, Alphabet a devenit compania-mama a Google. Puteti citi mai multe despre misiunea Alphabet aici.

Netmail este unul dintre partenerii Google Premier recunoscuti, prezenti pe piata inca din 1996. Ariile sale de interes sunt transformarea digitala, managementul schimbarii, respectiv implementarea Google Apps in companii si institutii de invatamant. Netmail ofera servicii pentru sute de clienti, de la mici afaceri pana la companii mari. Netmail a primit in 2013 Google EMEA Special Contribution Award.