25042024

Back Eşti aici:Home News Comunicate de presa Ursus Breweries și Asociația Mame pentru Mame lansează campania “9 luni cu zero alcool”

Ursus Breweries și Asociația Mame pentru Mame lansează campania “9 luni cu zero alcool”

Pin It

Dana RogozUnul dintre angajamentele de dezvoltare durabilă ale Ursus Breweries este de a promova un consum responsabil de alcool. În linie cu acest angajament și cu ocazia Zilei Internaționale a conștientizării Problematicii Spectrului Tulburărilor Alcoolice Fetale, Ursus Breweries, în parteneriat cu Asociația Mame pentru Mame, lansează campania de informare „9 luni cu zero alcool” alături de hashtagul #9cu0 în social media.

În 2013, Ursus Breweries a fost primul berar din România care a lansat o campanie de informare despre riscurile consumului de alcool în timpul sarcinii. Anul acesta, compania extinde campania atât la nivel de mesaj de responsabilitate plasat pe produsele sale, cât și prin diferite activități și materiale de informare distribuite în toată țara.

Astfel, campania de informare „9 luni cu zero alcool” are ca scop informarea viitorilor părinți despre riscurile la care este expus fătul dacă se consumă alcool în timpul sarcinii și recomandă 9 luni de sarcină fără consum de băuturi alcoolice.

“Una dintre dorințele viitorilor părinți este de a avea copii sănătoși, iar perioada sarcinii este unul dintre momentele în care viitoarele mame se informează pentru a lua decizii responsabile. Prin campania „9 luni cu zero alcool” suntem mândri să continuăm una dintre cele mai importante și ample inițiative ale companiei în ceea ce privește conștientizarea necesității de a nu consuma  alcool în timpul sarcinii, oferind informații care să explice riscurile ce pot apărea la viitorul bebeluș”, declară Robert Uzună, Corporate Affairs Director, Ursus Breweries.

Un studiu pilot* realizat de Cult Market Research, cu sprijinul Ursus Breweries,  in perioada iulie – august 2015, în județul Buzău, una dintre cele cinci comunități locale în care compania este prezentă, arată că există o percepție greșită despre consumul de alcool în timpul sarcinii. Astfel, peste un sfert dintre femeile intervievate consideră că o cantitate mică de alcool consumat ocazional, în timpul sarcinii, nu dăunează mamei sau fătului.

“Asociația Mame pentru Mame este o organizație dedicată informării corecte a gravidelor și mamelor asupra sănătății și drepturilor lor, iar campania „9 luni cu zero alcool” este una în care ne-am implicat cu entuziasm încă de la început. Dorim să comunicăm gravidelor și mamelor sfaturi corecte despre îngrijirea și nutriția în sarcină tocmai pentru ca experiența maternității să fie una fără probleme pentru mamă și pentru bebeluș. Iar în ceea ce privește consumul de alcool, prioritatea trebuie să fie sănătatea bebelușului, iar asta înseamnă literalmente „9 luni cu zero alcool.” De asemenea, dorim să transmitem viitoarelor mame că nu trebuie să renunțe la viața lor socială în această perioadă și că există o mulțime de moduri în care pot să celebreze perioada maternității fără a consuma alcool. O gravidă care se îngrijește corect, se hrănește sănătos și se bucură în mod responsabil de viață are toate premisele să treacă cu bine prin sarcină, să aibă o naștere fără complicații și  un bebeluș sănătos și fericit”, declară Ana Maița, președinte Asociația Mame pentru Mame.

În cadrul acestei campanii, Ursus Breweries și Asociația Mame pentru Mame organizează o serie de întâlniri informale cu viitorii părinți din cinci localități din județul Buzău până la finele lunii martie 2016.  

Dana Rogoz, actriță și una dintre mamele responsabile din România, susține campania și vine să discute cu viitoarele mame, în cadrul întâlnirilor din județul Buzău, despre importanța unei sarcini responsabile.

“Eu am avut o sarcină cu zero alcool pentru că am știut de la bun început că, atunci când bei însărcinată fiind, copilul pe care îl porți în burtică bea și el prin vasele de sânge ale cordonului ombilical. Iar efectele consumului de alcool în timpul celor 9 luni pot fi foarte grave. Așa că mă alătur acestei inițiative cu toată convingerea. Nu îți poți permite ca mamă un asemenea risc. Singura cale prin care poți fi sigură că bebelusul nu va fi afectat de Sindromul Alcoolic Fetal este să alegi 9 luni cu zero alcool”, declară Dana Rogoz, actriță și ambasador al campaniei “9 luni cu zero alcool.”

Ursus Breweries este primul producător de bere care a introdus în 2013 mesajul responsabil, pe eticheta mărcii REDD’S, – Zero alcool în timpul sarcinii. Mai multe informații despre Spectrul Tulburărilor Alcoolice Fetale sunt disponibile și în materialul de informare Zero Alcool în timpul Sarcinii distribuit în toată țara și online aici.

Pin It

Parteneri

   BT Logo Aliniat Central               logo SMP