Fundatia Comunitara Cluj si partenerul sau Electrogrup SA lanseaza in Cluj-Napoca, prin programul “Collegium. Excelenta in Educatie”, un fond de 70.000 RON destinat dotarii si/sau amenajarii institutiilor de invatamant clujene

Programul “Collegium. Excelenta in Educatie” isi propune sa stimuleze creativitatea in cadrul institutiilor de invatamant/formare din Cluj-Napoca, in randul elevilor, studentilor sau al altor voluntari din comunitate, in vederea realizarii unor spatii care faciliteaza o abordare practica a curriculei si care permit diversificarea stilurilor de invatare. Va incuraja excelenta in educatie si inovatia prin sustinerea unor proiecte, cu impact pe termen lung, care se adreseaza unui numar mare de beneficiari atât din generatiile prezente de elevi, studenti, cat si din cele viitoare.
Prin programul „Collegium. Excelenta in Educatie“ vor fi finantate 3-5 proiecte de dotare/amenajare a unor spatii de invatamant, cum ar fi: dotarea unor laboratoare cu echipamente si/sau materiale; dotarea unor sali de studiu cu instrumente, materiale, pentru a facilita o abordare practica a unor materii; amenajarea creativa a unor spatii de lucru în interior sau exterior etc. Proiectele finantate vor avea o componenta educationala, dar si o componenta de dezvoltare comunitara si sociala.

In perioada 09 martie – 06 aprilie 2009, institutiile de invatamant clujene sunt invitate sa participe la concursul de finantare, prin realizarea unui proiect de amenajare/dotare in cadrul unei institutii de invatamant sau organizatii neguvernamentale eligibile. In urma procesului de selectie realizat pe baza unor criterii clare si bine definite, institutiile beneficiare vor implementa proiectele castigatoare in perioada mai - septembrie 2009. 

Detalii complete despre conditiile de participare la concursul de finantare si criteriile de selectie a institutiilor beneficiare pot fi gasite în “Ghidul de finantare” al programului, care poate fi descarcat de pe pagina programului “Collegium. Excelenta in Educatie”, gazduita de site-urile www.fundatiacomunitaracluj.ro si www.electrogrup.ro.