19042024

Back Eşti aici:Home News Comunicate de presa Cursuri de pregătire pentru obţinerea unei diplome de consultant în Relaţiile Publice Internaţionale DAPR/IQPR

Cursuri de pregătire pentru obţinerea unei diplome de consultant în Relaţiile Publice Internaţionale DAPR/IQPR

Pin It
Afacerile globale sunt într-o continuă expansiune, chiar şi în industria Relaţiilor Publice. Aşadar creşte cererea pentru experţi în domeniul relaţiilor publice internaţionale. Aceasta a determinat Institute for Quality in Public Relations (IQPR) din Bruxelles) şi "Deutsche Akademie für Public Rela¬tions (DAPR)" din Germania să dezvolte un nou training, ce poate fi absolvit în urma unei examinări, care să ofere titlul de "Consultant în domeniul relaţiilor publice internaţionale (DAPR/IQPR)". Următorul curs cu durata de trei zile va avea loc în Bruxelles între 16 şi 18 martie 2009.

Condiţiile de participare sunt deţinerea unei diplome de consultant în PR din partea organizaţiilor DAPR, PZOK, DPRG sau AKOMM, o diplomă universitară în PR sau comunicare sau experienţă în domeniu de minim câţiva ani.

În afara cunoştinţelor generale din domenii precum "planificarea strategică" sau "comunicarea de criză", participanţii ar trebui să deţină cunoştinţe de bază în domeniul "managementului calităţii". Training-ul de la Bruxelles include subiecte precum:
•    PR în Europa (în Uniunea Europeană) şi în lume
•    Situaţii speciale în Europa Centrală şi de Est
•    PR-ul în piaţa chineză
•    Calitatea în relaţii publice
•    Cooperarea cu agenţiile internaţionale de presă
•    Colaborarea cu agenţii de PR şi reţele internaţionale

Accentul va cădea pe o serie de vizite la Parlamentul European precum şi întâlniri cu membrii parlamentului, ai International Federation of Journalists şi ai agenţiilor de presă internaţionale precum Euractiv sau Bloomberg.

Taxa pentru trainingul de trei zile este de 2.990 Euro, în care sunt incluse participarea, materialele educaţionale, pauzele de cafea, precum şi trei mese de prânz şi două cine. Costurile de călătorie şi cazarea sunt suportate de către participanţi. Organizatorul va recomanda participanţilor hoteluri din Bruxelles.

După încheierea celor trei zile de curs, participanţii au posibilitatea de a se înscrie la un curs de recapitulare cu durata de o zi urmat de o examinare,ce se va desfăşura între 29 şi 30 aprilie, în Bruxelles. Până la susţinerea examinării, toţi candidatii vor primi materiale suplimentare, cel mai probabil pe Internet, pentru a se pregăti pentru examinare. Taxa pentru cursul de recapitulare şi examinare în urma cărora se va obţine diploma de "Consultant în relaţii publice internaţionale (DAPR/IQPR)" este de 1.450 Euro. Condiţia de aplicare este participarea la trainingul de trei zile.

Preşedintele DAPR Jürg Leipziger: "Comunicarea în afara graniţelor devine din ce în ce mai importantă. Aceasta este unul din motivele pentru care prima noastră examinare internaţională din 2008 s-a bucurat de un interes atât de mare. Calitatea este garantată de uriaşa experienţă pe care DAPR a dobândit-o în peste 18 ani ca instituţie educaţională."

Preşedintele comisiei de examinare este actualul preşedinte al CERP, Thomas Achelis (Munich). Alături de el vor fi prezenţi Erwin De Weerdt (Bruxelles), fostul preşedinte al "Centre Belge des Relations Publiques” şi alte personalităţi din lumea relaţiilor publice internaţionale.

Următorul training de trei zile se va desfăşura între 29 iunie şi 1 iulie, precum şi între 28 şi 30 octombrie, în Bruxelles, cursurile de recapitulare şi evaluarea desfăşurându-se în jur de şase săptămâni mai târziu.

IQPR reprezintă iniţiativa asociaţiilor internaţionale IPRA, CERP şi ICO din 1995, în urma declaraţiei lor comune de la Paris privind îmbunătăţirea calităţii profesiei de relaţii publice. Scopurile sale sunt dezvoltarea şi publicarea unor standarde de calitate comune pentru profesie şi ghiduri pentru certificări ale calităţii.


Mai multe informaţii:
Beate Sohl, general manager DAPR, Tel: +49-611-5317663
Thomas Achelis, director IQPR, Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., Tel: +49-89-4398420
Pin It

Parteneri

   BT Logo Aliniat Central               logo SMP