Golin a comunicat listarea Electrica, cea mai mare ofertă publică iniţială din România

Golin este agenția de PR responsabilă pentru dezvoltarea și implementarea strategiei de comunicare publică a privatizării Electrica, prima privatizare realizată prin vânzarea pachetului majoritar de acțiuni printr-o ofertă publică iniţială care a vizat listarea concomitentă pe bursa de la Londra și pe cea de la București. Acțiunea a dus la strângerea a 444,3 milioane euro în conturile Electrica.

Golin a asigurat un întreg spectru de activități de PR pe tot parcursul ofertei şi a sprijinit constant Consorțiul de listare prin asigurarea comunicării cu investitorii prin intermediul RNS, canalul de comunicare securizat al London Stock Exchange.

Pentru a marca începerea tranzacționării acțiunilor Electrica, Golin România, împreună cu reprezentanța Golin din Londra, a organizat două evenimente simultane, la Bursa de Valori București, respectiv London Stock Exchange.

Consorțiul de listare care a asistat Electrica a fost format din Citigroup Global Markets, Raiffeisen Bank, Société Générale, BRD, Swiss Capital, Muşat & Asociaţii şi Paul Hastings.  

„Comunicarea acestui tip de proiect reprezintă o adevărată provocare din cauza numeroaselor reglementări și rigurozități legale care trebuie respectate. Golin nu este însă la prima experiență de acest gen, iar faptul că agenția noastră a fost aleasă pentru a gestiona o listare de o asemenea importanță reprezintă o validare a experienţei noastre în comunicare financiară”, a declarat Andrada Busuioc, Manager, Divizia Corporate, Golin.

Listarea Electrica este al treilea proiect de acest tip în care Golin România este implicată, agenția gestionând în trecut aducerea pe Bursa de Valori București a Fondului Proprietatea, una din cele mai importante listări realizate pe piața de capital din România. De asemenea, Golin a comunicat și oferta publică secundară a Transgaz, una dintre cele mai de succes oferte realizate în România.

Golin a coordonat proiecte din toate domeniile comunicării financiare – bănci, asigurări, brokeri, fonduri de investiţii şi listări și este singura companie de relații publice din România care a semnat un parteneriat cu Institutul Bancar Român, prin care oferă cursuri aplicate de comunicare către specialiști din instituții financiare.

Echipa Golin care a gestionat comunicarea listării Electrica a fost alcătuită din Monica Botez – Partner, Head of Corporate Division, Andrada Busuioc - Manager, Călina Mihali – Media Associate și Ștefan Boța – Media Associate.   



Golin România este afiliată la una dintre cele mai valoroase reţele internaţionale de PR, Golin Worldwide. Acesta este primul birou din Europa Centrală şi de Est al companiei americane care deţine în total 50 de birouri în America, EMEA si APAC.
Golin Romania este membră a grupului de companii din care mai fac parte Lowe&Partners, Initiative, BPN, SENIORHYPER, Mobile Works şi Medic One şi este multiplu premiată şi finalistă la festivaluri locale şi internaţionale precum ADC*RO, Cristal Festival, CSR Awards, European Excellence Awards, IPRA Awards, PR Award Romania, Sabre Awards, Webstock.
Pentru mai multe informații vizitați http://golin.com/ sau pagina de Facebook Golin Romania.