28032024

PR News

Newsletter PR Romania

 

Dezbateri

Articole

Interviuri

Chestionar PRoust: Raisa Beicu

Chestionar PRoust: Raisa Beicu

Raisa ocupă în prezent poziția de PR Manager la Globalworth, liderul pieței de b...

S-a lansat cea de-a patra editie a Programului de Granturi ‘Raiffeisen Comunitati’

Pin It

Raiffeisen Bank lanseaza a patra editie a Programului de Granturi “Raiffeisen Comunitati”, un program de finantare a proiectelor locale de dimensiuni mici si medii in comunitatile in care banca isi desfasoara activitatea, cu un buget total de 100.000 euro. Este un concurs online de proiecte de responsabilitate sociala, primul de acest gen sustinut de o banca din Romania. In decizia de finantare, voturile sustinatorilor vor conta in proportie de 50%.

Scopul principal al acestei initiative este sa sprijine financiar sau prin implicare directa (voluntariat, consultanta), ONG-urile, institutiile de invatamant de stat sau spitalele de stat care au proiecte bune si de interes pentru comunitatile locale in care banca isi desfasoara activitatea.

Programul se desfasoara pe platforma Raiffeisen Comunitati, sectiunea “Program de granturi”- www.raiffeisencomunitati.ro/program-de-granturi/. Aici se afla regulamentul de desfasurare a programului, care contine etapele programului, criteriile de eligibilitate si selectie a aplicatiilor etc.

Prima etapa a concursului de proiecte (15 iulie – 3 august) consta in depunerea scrisorilor de intentie, care vor fi selectate de catre voluntari ai Raiffeisen Bank, pe baza criteriilor mentionate in regulamentul concursului. A doua etapa (18-31 august) va consta in detalierea proiectelor ramase in competitie (in urma procesului de selectie a scrisorilor de intentie). Proiectele care indeplinesc criteriile de evaluare vor fi supuse votului publicului si unei jurizari interne in perioada 10-30 septembrie.

Noutatile programului fata de editiile anterioare:
•    Bugetul care poate fi solicitat pentru un proiect poate fi intre 10.000 lei si 30.000 lei (2.500-7.000 EUR);
•    3 domenii eligibile: educatie financiara, servicii sociale si de sanatate, ecologie urbana;
•    Proiectele care ajung in etapa finala (dupa evaluarea scrisorilor de intentie si a propunerilor de proiect) vor fi supuse votului public, dar si unei jurizari interne, acestea avand o pondere egala in media finala a unui proiect. Acest sistem de jurizare ofera o garantie in plus ca proiectele din program vor fi evaluate obiectiv si, totodata, echilibreaza sansele proiectelor care apartin unor organizatii cu un numar mare de membri (care implicit vor primi din start multe voturi) si a celor care apartin unor organizatii mai mici, fara posibilitati de promovare pentru a fi votate, dar care au proiecte de impact si pot impresiona juriul intern;
•    Se interzice votarea de mai mult de 10 ori de pe acelasi IP. Exceptie fac companiile/institutiile care, pentru a fi exceptate de la aceasta regula, vor trebui sa trimita organizatorului o adeverinta semnata si stampilata, care sa contina numele companiei, numarul de IP, numarul maxim de voturi si argumentarea solicitarii de exceptare.
•    Dupa incheierea ultimei etape a programului, se vor desemna drept castigatoare proiectele care au obtinut cel mai mare scor din fiecare domeniu eligibil.

Astazi au inceput inscrierile in cursa pentru obtinerea unei finaintari, cei care doresc sa dezvolte si sa implementeze un proiect de responsabilitate sociala pot depune o scrisoare de intentie pana pe 3 august 2014.



Raiffeisen Bank Romania este o banca universala de top, care ofera o gama completa de produse si servicii financiare clientilor persoane fizice, IMM-uri sau corporatii. Raiffeisen Bank are o retea de peste 500 de agentii in toata tara care deservesc aproximativ 2 milioane clienti persoane fizice, 100.000 de IMM-uri si peste 6.500 corporatii mari si medii.

Pentru informatii suplimentare: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Pin It

Parteneri

   BT Logo Aliniat Central               logo SMP