28032024

Back Eşti aici:Home Articole ong-PR 2% pentru Asociaţia Învingem Autismul

2% pentru Asociaţia Învingem Autismul

Pin It

invingem_autismul_logo

Când am văzut emisiunea lui Cătălin Ştefănescu despre autism, Asociaţia Învingem Autismul era deja înscrisă în campanie. Dar acea ediţie din Garantat 100% m-a impresionat nu numai prin felul în care o mână de oameni încearcă să schimbe sistemul medical şi preconcepţiile despre autism, dar mai ales puterea celor două invitate (Andreea Sorescu, preşedinte Asociaţia Învingem Autismul şi Iolanda Sztrelenczuk - responsabil financiar al Asociatiei Autism - Baia Mare) de a povesti despre ceea ce noi, ceilalţi, preferăm să nu vorbim pentru că discuţiile despre autism ne scoate din starea de comfort. Îmi face plăcere să vă recomand astăzi Asociaţia Învingem Autismul.

Asociaţia a fost înfiinţată în 2009 şi are în prezent 23 de beneficiari, copii cu autism cu vârste cuprinse între 4 si 16 ani. Misiunea noastră este de a îmbunătăţi viaţa persoanelor afectate de tulburări din spectrul autismului. Prin direcţionarea celor 2% către Asociaţia Învingem Autismul poţi ajuta un copil cu autism să devină un adult independent. Cel mai mare proiect este Centrul Multidisciplinar de Intervenţie prin care oferim intervenţia educaţională  necesară, specializată şi individualizată pentru nouă copii cu autism cu vârste cuprinse între 4 şi 9 ani. Cei nouă copii vin în centru zilnic de luni până vineri, între orele 9:00-17:30. În intervenţia educaţională, terapeuţii utilizează principiile analizei comportamentale aplicate ("terapia" ABA). De asemenea intervenţia mai cuprinde: logopedie, kinetoterapie, grupuri de socializare, grupuri de art-terapie.Costul per copil/ pe zi se ridică la aproximativ 200 lei. Pentru fiecare copil există un terapeut (Oana Vârlan, Coordonator fundraising şi comunicare). Până în acest moment din campania de anul trecut au fost viraţi de către administraţiile fiscale 20423 lei. Fondurile sunt folosite pentru materialele necesare activităţilor cu copii şi către salariile terapeuţilor. 

De asemenea, Asociaţia are şi o echipă de voluntari. Majoritatea voluntarilor sunt studenţi în domeniile psihologie, psihopedagogie specială, asistenţă socială, sociologie şi nu numai. Voluntarii îi ajută pe copii să relationeze şi să se joace în special după masă, în intervalul 16:00-17:30, dar participă şi la acţiuni de fundrainsing. Sunt tineri foarte implicaţi, valoroşi, din rândul cărora am recrutat şi terapeuţi pe care i-am format şi care acum lucrează cu copii zi de zi în centru. (Oana Vârlan, Coordonator fundraising şi comunicare)

Direcţionează 2% din impozitul tău pentru copiii cu autism! Ajută-i să fie ÎNVINGĂTORI!

Intraţi pe site-ul  http://invingemautismul.ro şi veţi găsi toate programele asociaţiei, informaţii complete despre autism, despre semnele autismului, dar şi despre modalităţile prin care acesta poate fi învins. Poate nu sunt decât 2% din impozitul nostru pe venit, dar sunt cu siguranţă 100% încredere într-o organizaţie care face mai mult decât ne putem imagina pentru aceşti copii minunaţi. Articolul face parte din campania 2 % pentru cauza ta, o campanie de responsabilizare socială PR România pentru redirecţionarea 2% din impozitul pe venit către o organizaţie neguvernamentală (asociaţie sau fundaţie).



Îi mulţumesc Ştefaniei Barbu (fost voluntar al Asociaţiei Învingem Autismul) pentru recomandare şi Oanei Vârlan, Coordonator fundraising şi comunicare al Asociaţiei pentru informaţii.

Pin It

Parteneri

   BT Logo Aliniat Central               logo SMP