28032024

Back Eşti aici:Home Articole ong-PR 2% pentru Serviciul de Ajutor Maltez în România

2% pentru Serviciul de Ajutor Maltez în România

Pin It

logo_maltez

Urmăresc de câţiva ani bun mediul non-guvernamental din România şi aveam sentimental că am o părere destul de bine conturată despre acest domeniu. Ei bine, campania aceasta m-a învăţat că nici nu am idee câte mai am de învăţat. Dincolo de organizaţiile mari, pe lista campaniei (listă care devine tot mai lungă) se află ONG-uri minunate a căror activitate nu este atât de vizibilă, din varii motive. Cea mai frumoasă surpriză de până acum este Serviciul de Ajutor Maltez în România, despre care recunosc că nu ştiam mai nimic. Nu mică mi-a fost mirarea când am descoperit ce lucruri frumoase fac oamenii aceştia.

În anul 1991 SAMR a fost constituit şi înregistrat ca persoană juridică română cu sprijinul Ordinului de Malta şi a Serviciului de Ajutor Maltez German (Malteser Hilfsdienst), preluând dezideratul major al Ordinului, vechi de peste 900 ani: Tuitio fidei et obsequium pauperum - păstrarea credinţei şi ajutorarea nevoiaşilor. Călăuzit de principiul guvernator al angajamentului onorific al cetăţenilor în slujba semenilor lor, SAMR a dezvoltat în 20 ani de fiinţare o reţea solidă şi viabilă de servicii sociale. Fiind organizat iniţial în regiunile cu populaţie preponderent romano-catolică, mai târziu s-a răspândit aproape în întreaga ţară.

Serviciul de Ajutor Maltez în România ajută de peste 20 de ani sute de mii de beneficiari să ducă o viață mai bună. Direcţionând 2% pentru SAMR ne ajutaţi să ducem tradiţia carităţii mai departe! Este un gest deosebit de simplu, dar cu valențe importante şi diverse: demonstrează dorinţă fiecărui cetățean de a se implică şi îi oferă şansa de a sprijini direct şi fără efort proiecte de calitate care vin în sprijinul celor mai nevoiași membri ai societăţii; pe de altă parte, ne ajută să asigurăm cu consecvenţă şi eficientă derularea programelor noastre sociale; se pun totodată premisele unei dezvoltări durabile a societății, prin care se stabilesc legături de durată și valoroase între cetăţean şi un furnizor de servicii sociale care conlucrează împreună la binele comunității. (Cristina Grigorean, Responsabil Relaţii Publice SAMR)

Cu ajutorul banilor care vor fi direcţionaţi prin mecanismul de 2% Serviciul de Ajutor Maltez în România se va continua sprijinirea copiilor cu dizabilităţi neuro-motorii severe din cadrul Grădiniţei Malteze (singura grădiniţă de acest fel din localitate), vârstnicilor aflaţi în nevoie prin asigurarea unei mese calde la domiciliu, precum şi persoanelor afectate de calamităţi. O garanţie că prin gestul dumneavoastră suma direcţionată va fi folosită într-un mod transparent, eficient şi durabil este faptul că Serviciul de Ajutor Maltez în România a fost decorat de Preşedinţie anul trecut cu Ordinul Naţional "Pentru Merit" în grad de Comandor, pentru  serviciile sociale făcute în ultimii 20 de ani, o distincţie rară în peisajul ONG-ist românesc.

Prin intermediul campaniei de anul trecut s-au strâns 19 784.19 lei, sumă care s-a folosit în beneficiul copiilor cu dizabilităţi neuro-motorii de la Grădiniţa Specială Malteză. Serviciul de Ajutor Maltez în România derulează programele sale sociale pe parcursul întregii ţări prin intermediul a 23 de sucursale şi filiale. Pilonul acţiunilor noastre sunt voluntarii, SAMR fiind o asociaţie compusă 95% din voluntari. Voluntari de toate vârstele se implică generos, oferind timpul, abilităţile, aptitudinile, prietenia, energia lor pentru a veni în ajutorul a mii de persoane aflate în dificultate. Spiritul de echipă şi constanţa implicării în timp a fiecăruia dintre cei 1500 de voluntari, dintre care 500 sunt tineri, contribuie la succesul reţelei de servicii sociale dezvoltate până în prezent. În 20 de ani mii de voluntari s-au dedicat cu devotament în folosul semenilor lor. S-a format o comunitate de oameni care la rândul ei a adus o schimbare pozitivă în societate. 

Vă recomand cu drag să răsfoiţi site-ul SAMR, să vedeţi câte proiecte interesante au şi să vă convingeţi că merită nu numai 2% din impozitul pe venit, dar şi toată admiraţia noastră. Indiferent de ONG-ul spre care redirecţionaţi, spuneţi povestea mai departe şi mai ales, redirecţionaţi 2 % pentru cauza în care credeţi. Articolul face parte din campania 2 % pentru cauza ta, o campanie de responsabilizare socială PR România pentru redirecţionarea 2% din impozitul pe venit către o organizaţie neguvernamentală (asociaţie sau fundaţie).



Îi mulţumesc Cristinei Grigorean, Responsabil Relaţii Publice SAMR pentru informaţii.
Pin It

Parteneri

   BT Logo Aliniat Central               logo SMP