Bernays şi PR Romania. O întâmplare fericită :)

pr-romania-facebook-cover_2PR România marchează trecerea la Timeline cu o imagine inedită, prezentată azi în premieră cititorilor şi susţinătorilor PR România. Plicul original timbrat şi ştampilat de marele maestru Edward Bernays provine din biblioteca privată a renumitului teoretician şi practician german, Dr. Albert Oeckl (1909 – 2001), intrată în anul 2001 în posesia Danei Oancea (şi implicit PR Romania) prin Thomas Achelis. Colecţia de documente inedite include scrisori redactate de maestrul Eddi în pragul vârstei remarcabile de 100 de ani Smile şi adresate prietenului său Albert.

De asemenea, suntem în posesia a două comunicate de presă originale transmise de biroul său de consultanţă din Cambridge, SUA, şi a unor lucrări de referinţă semnate în original.   

pr-romania-facebook-coverBernays a trăit 103 ani şi a dispărut de 17 ani. A fost numit de unii părintele relaţiilor publice. De alţii, părintele manipulării. A conceput şi implementat nenumărate campanii de comunicare pentru mari corporaţii, guverne şi oameni politici. Teoretician şi practician, în egală măsură, autor al unor lucrări intrate în bibliografiile tuturor universităţilor de ştiinţe socio-umane, Bernays a trăit cu totul istoria secolului 20 şi a consumat-o din plin cu isprăvile lui devenite legende moderne. Ochii lui vii în paginile îngălbenite ale lui The New York Times ori The Washington Post, mâinile uscate cu degetele îndreptate mereu către ceva vin din trecutul secolului 20 dar parcă ne şoptesc că viaţa ideilor lui va fi foarte lungă.

Rămâneţi conectaţi pe pagina noastră de facebook. Vom reveni cu documente inedite.